Onze missie

De Kobra is uw one-stop shopping adres voor systemen en service op het gebied van ventilatie voor keukens en verbruikszalen. Zowel horeca en grootkeuken, als de veeleisende particulier, vinden gegarandeerd hun gading in het veelzijdige aanbod van De Kobra.

Dankzij een jarenlange ervaring en een innovatief productbeleid kan De Kobra u bieden waar iedere horeca- en grootkeukenprofessional naar zoekt: compromisloos comfort, energiebesparing, tijdloze esthetiek, milieuvriendelijkheid, voedselveiligheid, en betrouwbare service.

Wanneer u met De Kobra in zee gaat, kunt u op beide oren slapen. De Kobra biedt u steeds een totaaloplossing voor uw keukenventilatie. Alles wat u moet doen is : op het knopje drukken. De Kobra zorgt voor de rest. Van a tot z. Van studie en ontwerp - eventueel in samenwerking met uw architect of ingenieursbureau - tot fabricage op maat, installatie, onderhoud en service. Als dat niet comfortabel is.


 

De Kobra onderzoekt permanent nieuwe methoden en technieken inzake keukenventilatie. Het resultaat: betere prestaties, lager energieverbuik, groter comfort, meer veiligheid. Voorbeelden hiervan zijn de nieuwe Inductivo Aircomfort dampkap en de Intelligente keukenventilatie, een systeem dat automatisch en binnen de seconde het debiet van de ventilatie regelt in functie van de actuele vereisten.

 

 

Een keuken is maar zo goed als zijn chef en zijn medewerkers. Het is dan ook van het grootste belang dat zij in alle comfort hun werk kunnen doen. In een professionele keuken betekent dat: niet gehinderd door rook, dampen, geuren of lawaai. Een goed geventileerde keuken zorgt voor een gezonde, comfortabele atmosfeer waarin het prettig is om te werken.

Dat is precies wat De Kobra u kan bieden. Door hun innovatieve ontwerp en hoogkwalitatieve constructie creëren ventilatiesystemen van De Kobra compromisloos comfort in en om de keuken. Daar profiteert iedereen van:

 • uw medewerkers werken in een aangenaam klimaat en presteren beter en lager energievebruik
 • u als ondernemer profiteert van een grotere productiviteit
 • de omgeving heeft minder last van geur en lawaai
 • het milieu vaart er ook wel bij

 

 

Keukenventilatie is energie-intensief om twee redenen: het verbruik door de installatie en de energie nodig om de warmte die verloren gaat met de afgevoerde lucht te compenseren.

De Kobra heeft innovatieve oplossingen ontwikkeld om beide energieratio’s te verbeteren.

 • Intelligente keukenventilatie
 • Inductovent
 • Inductivo Aircomfort
 • Recupovent

Wenst u een berekening voor een energiebesparing ?

 

 

Zowel bouwheren als (interieur)architecten werken graag samen met De Kobra. Dat komt omdat bij De Kobra de functie niet ten koste gaat van de vorm. Zo helder en transparant de technologie in onze systemen is, zo strak en tijdloos is hun design. Omgekeerd dekt ons design wel degelijk de lading: aan de buitenkant kan je zien hoe goed de binnenkant werkt.

 

 

In de samenleving is de gevoeligheid voor milieuverstorende factoren als lawaaioverlast, uitstoot van schadelijke gassen en geurhinder toegenomen. Ook voedselveiligheid is - sinds de dioxine affaire - een ‘hot issue’. Dat vertaalt zich in strengere regelgeving, waar ook u als horeca-uitbater of verantwoordelijke voor grootkeuken, industriële bakkerij etc. mee te maken krijgt.

De ventilatiesystemen van De Kobra en de bijhorende service zijn er zowel qua ontwerp als qua uitvoering op gericht te voldoen aan alle geldende normen, zoals VLAREM en de HACCP (Hazard Analysis Critical ControI Points).

Enkele voorbeelden:

 • Actieve koolstoffilters zuiveren de lucht van geurpartikels
 • Vetpartikels worden geëlimineerd door middel van ozon, wat het onderhoud met 90% vermindert.
 • Speciale geluidsfilters drukken het geproduceerde geluidsniveau om zo te voldoen aan de VLAREM-normen.

 

 

Een goed, degelijk en performant systeem installeren is één ding, ervoor zorgen dat het zeven dagen op zeven zijn werk blijft doen is een ander. Regelmatig onderhoud is uw waarborg voor bedrijfszekerheid en constante prestaties.

Het onderhoud en de brandbeveiliging van uw dampkap is belangrijk. Dit onderhoud wordt verzorgd door een betrouwbare leverancier. Samen met hen bekijken wij uw dossier en kan u ons vrijblijvend contacteren voor een offerte.

Ook beschikken wij over een hersteldienst die 7/7 bereikbaar is op het nummer : 0496.56.81.00

 

TOP